Menü

Általános Szerződési Feltételek

Vállalkozásoknak:
Minden szolgáltatásunk ingyenes az éttermek számára is!
A Menütérkép.hu Magyarország területén belül a vendéglátásban résztvevő vállalkozások számára lehetőséget biztosít, egyszerűsített regisztráció után, térítés nélkül a vendéglátóhely adatainak feltöltésére a www.menuterkep.hu adatbázisába.

A Menütérkép.hu Magyarország területén belül a vendéglátásban résztvevő vállalkozások számára lehetőséget biztosít, regisztráció után a "további adatok" mezőket is kitöltve és bármely szolgáltatás csomag aktiválása után, ingyenesen a vendéglátóhely adatain felül a menü, étlap, napi ajánlatuk feltöltésére a www.menuterkep.hu adatbázisába.

Étel keresőknek:
A Menütérkép.hu a www.menuterkep.hu weboldalon keresztül menü, étel, étterem kereső szolgáltatást nyújt ingyenesen, regisztráció és személyes adatok gyűjtése nélkül az internet felhasználók (étel keresők) számára. A szolgáltatás használatával kapcsolatban minden kártérítési igény kizárt!
 

Tartalomjegyzék

 - I. Regisztráció
 - II. Étterem adatainak rögzítése
 
- III. Szolgáltatás kiválasztása
 - IV. Adat (menü/étel ajánlat) feltöltés
1., A szolgáltatások árai (minden szolgáltatás ingyenes)
2., Felelősségvállalás
3., Zárszó

I. Regisztráció  video 01
Első lépésként az oldal közepén elhelyezett “Regisztráció” gombra kattintás után, adja meg a kért adatokat. Kérjük az összes mezőt figyelmesen kitölteni! A regisztrációról email értesítést fog kapni megadott címére. Az adatait javíthatja, jelszavát módosíthatja bejelentkezés után az “adatmódosítás” menüpont alatt.


II. Étterem adatainak rögzítése  video 02video 03
A regisztráció után bejelentkezve lehetősége nyílik profiljához étterme(i) adatait rögzíteni "új étterem hozzáadása” gomb. A kategória kiválasztása után az étterem adatlapjának kitöltése következik.

Az "új elérhetőség hozzáadása" gombra kattintva adhatja meg az étterem elérhetőségeit
- a felső sorba a megnevezését írva pl.: Skype, Email cím, Telefoszám stb.
- alsó sorba a címet, elérhetőséget pl.: skypenevem, email@cimem.hu, +363023568989
A gombra többször kattintva újabb és újabb elérhetőséget adhat hozzá az adatlapjához!
A "Rögzítés" gombra kattintva elmentheti beállításait.

A regisztrációval és étterme adatainak feltöltésével Ön semilyen kötelezettséget nem vállalt.

Az éttermek kezelése
Bejelentkezés - "Saját oldalam" gomb - "Éttermeim" gomb, itt találja regisztrált éttermeinek listáját, amelyek adatlapja itt módosítható (ceruza ikon) különböző szolgáltatásokat választhat hozzájuk (mappa ikon) és feltöltheti étterme ajánlatát (füzet ikon). Az ikonok fölé mozgatva az egérkurzort, megjelenik a tájékoztató szöveg.


III. Szolgáltatás kiválasztása  video 04
A szolgáltatások (mappa ikon)-ra kattintva nyílik meg a megrendelő oldal, ahol először a szolgáltatás típusát, majd a díjcsomagot tudja kiválasztani, valamint az aktiválás dátumát (mikortól legyen látható az ajánlat). A megrendelés és aktiválás időpontja között 14 naptári napnál nem lehet több. A menü feltöltést is tartalmazó csomagoknál, meg kell adnia a menü maximum árát Áfa-val együtt (a menü feltöltésénél, ennél magasabb árat nem tud majd feltüntetni).

A "Megrendelem" gombra kattintva véglegesítheti a megrendelést, a megrendelt ingyenes szolgáltatás azonnal rendelkezésre áll, ha az aktiválás időpontja megegyezik a megrendelésével, ajánlata a feltöltése után azonnal elérhetővé válik a kereső vendégek számára.

Fontos információ az aktiválási időpontról!
A megrendelési és aktiválási dátum eltérő lehet (max. 14 naptári nap), de a megadott aktiválási időpontban automatikusan elindul az ajánlatok elérésének lehetősége, akkor is, ha nem töltötte fel étterme ajánlatát.  Ebben az esetben az étterem nem fog megjelenni a találati listán!

A menuterkep.hu étel kereső szolgáltatás a vendéget egy lépésben az étel ajánlaton keresztül irányítja a vendéglátóhoz. Az ajánlatok megjelenítésének időtartama az aktiválás időpontjától kerül számításra. Egy regisztrációhoz több étterem is tartozhat, de egy étteremnek csak egy élő szolgáltatása lehet ugyanabban az időintervallumban.


IV. Adat (menü/étel ajánlat) feltöltés  video 05
Az adatfeltöltés (füzet ikon)-ra kattintva a
- "Menü feltöltés"
- "Étlap feltöltés"
- "Napi ajánlat feltöltés" gombok jelennek meg.
Tetszőleges sorrendben választhatunk, melyikkel kezdjük, a megrendelt szolgáltatás feltölthető a csomagban foglalt időtartamra. Az étel áraknak tartalmazniuk kell a 27% forgalmi adót (Áfa-s árak). Az megjelenés időtartama alatt bármikor módosíthatják az étlapokat.


a., Menü feltöltés
A hetet kiválasztva elkezdheti a menü ajánlat feltöltését (A, B, C menü/nap), akár több hétre előre is. Azonos menü árnál használja az egységár mezőt. A végén a "Mentés" gombbal véglegesítse a feltöltést. Ha az aktiválás dátuma aznapi, akkor az ajánlat elérhetővé vált.

b., Étlap feltöltés
Készítsen kategóriákat (Pl. előétel, főétel, desszert, stb), majd hozza létre az ételeket, soronként használja a "Mentés" ikont. Ha az aktiválás dátuma aznapi, akkor az étlap elérhetővé vált. Az étlap az megjelenési idő lejáratakor nem törlődik, de a keresőben már nem lesz megtalálható. Új megjelenítési idő aktiválása után azonnal elérhető lesz.

c., Napi ajánlat feltöltés
A hetet kiválasztva elkezdheti a napi ajánlat feltöltését. A végén a "Mentés" gombbal véglegesítse a feltöltést. Ha az aktiválás dátuma aznapi, akkor a napi ajánlat elérhetővé vált.

d., Az előfizetés lejárata
A kiválasztott megjelenítési időtartam lejárata előtt egy héttel email értesítést küldünk.


1., A szolgáltatások árai
Minden szolgáltatásunk ingyenes!


2., Felelősségvállalás
Ingyenes szolgáltatásaink egyik eleme az éttermek elhelyezése Magyarország térképén és távolságuk megjelenítése a keresési ponttól légvonalban számítva. Ebben teljes mértékben a Google térkép szolgáltatására támaszkodunk. A Google térkép szolgáltatásának működésére semilyen garanciát vállalni nem tudunk, nem működése kárigény alapjául nem szolgálhat.

A menuterkep.hu weboldalon ételrendelés leadása nem lehetséges. A menuterkep.hu weboldalon megjelenő menü/étel ajánlatokon keresztül kerülhet a vendég és vendéglátó kapcsolatba. Rendelés csak az éttermek adatlapján feltüntetett elérhetőségeken keresztül, közvetlenül az éttermeknek adható le.

A menuterkep.hu az ételrendelésről és egyéb (vendég és vendéglátó között létrejött) megállapodásról, semmilyen információval nem rendelkezik, azok létrejötte vagy elmaradása miatt felelősség nem terheli. A felhasználóink által feltöltött ajánlatok tartalmáért, az árak helyességéért a menuterkep.hu weboldal üzemeltetőjét felelősség nem terheli, ezzel kapcsolatos észrevételeket kérjük közvetlenül az éttermekkel közölni.


3., Zárszó

A szolgáltatás megrendelésével a felhasználó az Általános Szerződési Feltételeket elfogadja, egyúttal nyilatkozik, hogy az általa feltöltött étteremről megadott adatok a valóságnak megfelelnek.

Köszönjük, hogy igénybe veszi ingyenes szolgáltatásunkat!

Törvényi háttér
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH)
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH)
Infokommunikációs Államtitkárság (EKK)

Ugrás az oldal tetejére                                                                                                                                        Módosítva: 2016.02.19

Figyelem